Home Articole Evenimente Pastile Sci Fi Lecturi Ghidul colaboratorului Contact

"Our passion for learning is our tool for survival." - Carl Sagan


Evenimente astronomice vara aceasta

Din păcate, astronomia nu este materie de studiu în şcoală. Astfel, metoda cea mai bună de a întâlni alţi oameni pasionaţi de astre este prin participarea la evenimente cu diferite tematici astronomice.

Am adunat pentru voi lista evenimentelor astronomice de care am aflat că vor avea loc vara aceasta.


Workshop de astrofotografie Artimage

23-25 iunie

Dedicat fotografilor interesați de acest tip de fotografie: de la camere foto simple cu obiective de câmp larg de pe trepied până la camere foto cu teleobiective şi telescoape de pe monturi și platforme ecuatoriale; de la setările aparatelor până la editare.


StarParty SRPAC (Societatea Română Pentru Astronomie Culturală)

14-16 iulie

Adică punem la dispoziția publicului larg telescoape mari gen Balaur sau SkyWatcher 400mm. Este pentru oricine vrea sa trăiască live experienţa privirii obiectelor cerești prin telescop, departe de poluarea luminoasă a orașelor, de la munte unde cerul este superb. (Nu am anunțat încă acest eveniment. Urmează)


astROmania

11-20 august

Tabăra anuală dedicată prietenilor astronomi amatori, profesionişti și astrofotografi care dețin instrumente. Această tabără nu este una publică, ci este pe bază de invitație. By default, prietenii mei astronomi din listă sunt invitați, în limita locurilor disponibile.

Contact: SRPAC şi Ştefan Pop-Coţ (Fane)


Şcoala de vară: astronomie

11 iunie – 13 august

Odată cu terminarea anului școlar, copiii încep să aibă mult timp liber la dispoziție și își doresc să se distreze și să profite din plin de vacanță, practicând diverse activități interesante și amuzante împreună cu prietenii lor și cu alți copii.
Pentru a le satisface această dorință estivală, am ales să venim în întâmpinarea lor, prin realizarea Școlii de vară de astronomie pentru copii, în care participanții vor explora lumea frumoasă a astronomiei prin intermediul unor ateliere practice distractive.
Astfel, cei mici se vor bucura de o experiență cosmică de neuitat, într-o locație ultra-centrală din București, în care, ghidați de un super specialist în domeniul astronomiei și al lucrului cu copiii, vor avea șansa de a se distra și de a învăța astronomie în același timp.

Contact: Școala de Astronomie by Expertise Factory şi Vladimir Ştefănescu


Astrofest

20 mai

Pasionații de astronomie, știință și călătorii spațiale sunt invitați să exploreze tot ce știm despre universul de dincolo de atmosfera Pământului. Vom avea cele mai performante telescoape și cei mai buni specialiști. Ca de obicei marile institute de cercetare, Universitățile și cluburile de știință vor prezenta experimente, știință distractivă, expoziții.

Contact: Astroclubul Bucureşti


Asteroid day

30 iunie

Ziua porţilor deschise la Institutul Astronomic al Academiei Române - Asteroid day 30 iunie. Bucureşti, str. Cuţitul de Argint nr. 5, cu înscriere prealabilă pe ore pentru a se evita aglomeraţia. Orar 10-18. Se fac observaţii solare, se organizează ateliere, se vizitează Sala Meridian şi Cupola Ecuatorialului, se ţin prezentări şi multe alte surprize. Având loc în timpul zilei, acest eveniment nu include observaţii de noapte.

Contact: Institutul Astronomic al Academiei Române


Astroshow by Cătălin Beldea

22 iunie / 27 iulie / 12 august / 30 august

Acest program este doar pentru București, la Promenada Mall, dar Astroshow by Cătălin Beldea organizează evenimente şi în alte oraşe din ţară. Show de astronomie și spațiu cosmic. Observaţii astro prin telescoape şi prezentări live pe scenă.

Contact: Astroshow by Cătălin Beldea


Vară la stele - Calea Lactee și constelații de vară

18-23 iulie

Societatea Astronomică Română de Meteori continuă seria de evenimente derulate cu ocazia aniversării celor 30 de ani de activitatea prin organizarea taberei de astronomie, fotografie și explorare a naturii submontane „Vară la stele - Calea Lactee și constelații de vară”. Evenimentul se va desfășura în perioada 18-23 iulie 2023 la Runcu Stone, în frumoasa regiune submontană situată la poalele munților Leaota.

Contact: Societatea Astronomică Română de Meteori - SARM sau Pagina evenimentului


Give me feedback: feedback@saifai.ro